Zimní dezert s citrusy, jablky a banánem

potřebujete / you need:
banány / bananas
jablka / apples
mandarinka / tangerine
citron / lemon
piškoty / sponge cakes
tvaroh / curd
skořice / cinamon
máslo / butter
rozinky / raisins
třtinový cukr / brown sugar
agar a šťáva z 1 pomeranče na polití. / agar, juice from 1 orange
...a uděláte si to takhle:
Do dortové formy, nízké mísy nebo remosky vložíte piškoty (po celém dně).
Nakrájené banány, mandarinky a rozinky smícháte a rozložíte jako další vrstvu - na piškoty.
Nakrájená jablka zpěníte na másle se skořicí a hnědým cukrem (cca 3 - 4 minuty). Jablka přidáte k ostatnímu ovoci. V misce smícháte plnotučný tvaroh, trochu hnědého cukru a šťávu z poloviny citronu. Tvarohem potřete ovoce a piškoty; nemusíte až do krajů.
Nakonec povaříte agar v troše vody a šťávě z jednoho velkého pomeranče (celkem i s vodou cca 250ml). Přiveďte k varu a vařte 1 minutu. Agar odstavíte a necháte trochu zchladnout. Pak už stačí jen zalít piškoty a ovoce na okrajích, zbytek soustřeďte do středu mísy. Ideální je 4 -5 h nechat dezert ztuhnout, aby držel pěkně pohromadě. 

Varování pro majitele koček: v tomto případě citrusy kočku od konzumace dostatečně neodradí.

Komentáře

Oblíbené příspěvky